-A +A

Nyhedsbrev 1 kvartal 2020 - fra Norsk Elkraft Danmark A/S


ELMARKEDET LIGE NU
Med dette informationsbrev vil vi give en status på det nuværende elmarked, og selvfølgelig også benytte lejligheden til at takke for samarbejdet i 2019 og ønske alle et godt nytår.

ELMARKEDET
Som vi ofte har påpeget, så er vejret her i Norden en ikke uvæsentlig faktor i forhold til prissætningen på el. Og ofte er det med stor spænding, at elmarkedet går ind i de kvartaler - årets første og årets sidste - der traditionelt kan være præget af vintervejr. I disse kvartaler kan vintervejr - eller bare rygter herom - typisk presse priserne opad. Indtil videre har denne vinter dog været forholdsvis mild, og vi har undgået voldsomme prisudsving.

GRØN STRØM
Klima, CO2 og grøn strøm har vel sjældent fyldt mere i debatten, end tilfældet var i 2019. Og selvom mange af vores kunder også inden 2019 valgte grøn strøm, så har vi kunne se en markant udvikling i løbet af 2019. Det bliver ganske enkelt vigtigere og vigtigere for flere og flere, at vælge et grønt produkt. Dette er i god tråd med den nye klimalov, der i starten af december blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget. Den nye klimalov skal sikre, at Danmark når i mål med at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 % i 2030 sammenlignet med niveauet i 1990. Og at Danmark bliver helt klimaneutralt senest i 2050.
Der er heldigvis ingen tvivl om, at udviklingen allerede i dag går i den rigtige retning. Dette eksemplificeres af, at 2019 blev året, hvor vind- og solenergi i store mængder gjorde den danske strøm grønnere end nogensinde før. Strømmen i de danske stikkontakter udleder nu blot 157 gram CO2 pr. kWh. Det er aldrig set lavere, og er under halvdelen af niveauet i 2013. Den nye klimalov skal sikre, at denne positiv udvikling der afspejles i figurens faldende graf ikke bare fortsætter, men intensiveres.

HVIS I VIL VIDE MERE…
Har I spørgsmål til dette informationsbrev, til elmarkedet generelt eller til jeres aftale med os, så hører vi meget gerne fra jer. I er altid velkomne til at kontakte jeres sælger direkte, og ellers træffes vi altid på kundeservice@norskelkraft.dk. På denne mail modtager vi også meget gerne informationer om ændringer i jeres kontaktinformation, det være sig e-mails, adresser, telefonnr. etc.
Vi vil også i 2020 opfordre vores kunder til at spare på energien, selvfølgelig ikke ene og alene fordi dette er økonomisk sund fornuft, men også fordi det har en miljømæssig positiv effekt.

Du ønskes et rigtig godt 2020.

Venlig hilsen

Casper Flodager
NORSK ELKRAFT DANMARK A/S